Herstellen van een eetstoornis is zoals het leggen van een puzzel…

Ik vergelijk de ‘weg-naar-herstel’ vaak met het leggen van een puzzel: In het begin is het chaos alom, weet je niet waar te beginnen en heb je zelfs de neiging om alle puzzelstukjes heel snel terug in de doos te steken en hem dan ergens ver weg in de kast te leggen.
Het feit dat je op voorhand niet weet hoe hij er precies gaat uitzien, wat er misschien zichtbaar zou kunnen worden, hoe lang het gaat duren,… is behoorlijk spannend en eng. Het vergt dan ook de nodige moed, kracht en motivatie om eraan te kunnen én durven beginnen.

Het is heel belangrijk om jou tijdens dit proces te laten omringen met mensen die geduldig met je meepuzzelen. Denk maar aan familie, vrienden, geliefden, professionele hulpverleners,… Zij zullen gaandeweg één stukje, of meerdere stukjes, bij jou achterlaten waar jij dan weer verder mee aan de slag kan gaan.

Alle opgedane en doorleefde kennis, ‘aha-momenten’, tools, voedingstips…die mij tijdens mijn herstelproces geholpen en geheeld hebben, heb ik uitgeschreven tot een persoonlijke visie rond eetstoornissen en onderliggend trauma. Ik heb ze vervolgens opgedeeld in verschillende puzzelstukken die steeds de basis van mijn begeleidingen zullen vormen. 

Ik puzzel alvast heel graag met je mee en hoop je op deze manier te kunnen inspireren en ondersteunen tijdens deze moeilijke en intense periode in jouw leven.Het kan écht anders!

Mail me voor een afspraak