Aanbod voor lotgenoten: begeleiding bij Boulimie en Anorexia 

begeleiding boulimie anorexia

Voor wie?

Personen vanaf 18 jaar die worstelen met Boulimie of Anorexia*

*Voor mensen die last hebben van andere eetproblematieken (Binge Eating Disorder, Arfid,..) ben ik waarschijnlijk geen goede ‘begeleidings-match’. Daarom raad ik aan om contact op te nemen met je huisarts voor een geschikte doorverwijzing.Mogelijkheden?

Kennismakings- en motivatiegesprek

Tijdens dit eerste verkennende gesprek krijg je alle ruimte om meer over jezelf en jouw huidige situatie te vertellen. Ook ik zal mezelf aan jou voorstellen en een woordje uitleg geven over mijn manier van werken. Het is een moment om af te toetsen of we voor elkaar iets kunnen betekenen en of we beiden een ‘klik’ voelen om samen verder op pad te gaan.

Een belangrijk puzzelstukje om tot verandering te kunnen komen is motivatie. Een eetstoornis is een zeer hardnekkig beschermingsmechanisme dat vaak jouw hele ‘zijn’ overneemt. De échte jij, die nog steeds ergens onder de dwingende eetstoornis-stem zit, moet beschikken over de nodige wilskracht om er onderuit te kunnen, willen en durven komen. Ook dit zal dus aan bod komen tijdens het gesprek.
 • Duur: 60 min
 • Prijs: 65 euro

Individuele begeleiding

Éen op één begeleiding in een knusse ruimte en dit met zicht op de Lindelse weilanden. Ook zoeken we regelmatig al wandelend de buitenlucht op in het nabijgelegen Hobos: een lichaam in beweging zorgt namelijk voor meer bewegelijke gedachten en gevoelens.

Deze vorm van begeleiding is ook perfect inzetbaar bij het overbruggen van de wachttijden in de geestelijke gezondheidzorg of in combinatie met een parallelle begeleiding bij een andere hulpverlener. 
 • Duur: 60 min / sessie
 • Prijs: 65 euro / sessie

Inspiratiesessie voor koppels

Laat jullie als koppel inspireren door de weg die ikzelf samen met mijn vriend Bart heb afgelegd op het vlak van eetstoornissen, trauma en psychisch lijden.

 • Data mogelijkheden 2023: 23/02 - 30/03 - 27/04
 • Locatie: Moldershoevenstraat 82 - 3900 Pelt
 • Tijdstip: 19h - 21h
 • Prijs: €50 per koppel
 • Max. aantal koppels: 4

Voor meer info, klik hier.

Omgevingsgesprek met partner, ouders,…

Er zijn nog veel misverstanden, veronderstellingen en vooroordelen rond eetstoornissen en psychische gezondheid, waardoor er vaak met onbegrip op wordt gereageerd. Soms weet de omgeving ook écht niet hoe ze er mee moeten omgaan en leidt dit tot de nodige frustraties voor alle partijen.

In overleg en met jouw toestemming gaan we in gesprek met jouw omgeving om wat duidelijkheid te scheppen over de situatie waarin jullie nu samen beland zijn. We bekijken wat er nodig is om de thuissituatie wat rustiger te maken en maken hierrond eventuele afspraken.

Een omgevingsgesprek is steeds mogelijk, ongeacht of je een individueel of een groepstraject volgt.
 • Duur: 60 min
 • Prijs: 65 euro

Informatief gesprek - vermoeden van eetstoornis?

Heb je het gevoel dat iemand uit jouw omgeving te kampen heeft met een eetstoornis en maak je je ongerust? Denk je hiervan signalen op te vangen, maar ben je niet helemaal zeker van je zaak? Hoe pak je dit het beste aan om erover in gesprek te gaan? …

Ik ga graag samen met jou op zoek naar antwoorden op al jouw vragen.
 • Duur: 60 min
 • Prijs: 65 euro

Het kan écht anders!

Mail me voor een afspraak